Hozzávalók:

30 dkg Nutriversum lángos lisztkeverék

4 dkg édesítő (1:4)

7,5 dkg margarin

1 dl növényi tej

4 g sütőpor

Töltelék:

50 dkg meggy (nekem fagyasztott volt)

ízlés szerint édesítő

1,5 kk fahéj

10 dkg Nutriversum Fruit Jelly Cherry

annyi útifűmaghéj őrlemény, hogy a nedvességet felvegye

+ gluténmentes,cukormentes,vegán zsemlemorzsa a szóráshoz

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz, gyúráshoz

Elkészítés:

A tészta alapanyagait egy tálba tesszük, összedolgozzuk.

A meggyet kiolvasztjuk ( hagyhatunk némi levet rajta!!!)

Majd a töltelék összes többi alapanyagával együtt alaposan kikeverjük.

A tésztát két részre osztjuk, majd mind a kettőt lisztes lapon alaposan átgyúrjuk, majd 18×18 – as formára nyújtjuk (ekkora tepsiben sütjük).

Majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük az egyik kinyújtott lapot, megszurkáljuk, megszórjuk egy kis zsemlemorzsával, majd rátesszük a tölteléket és elegyengetjük.

Majd a másik tészta lapot rátesszük a tetejére.

Vékonyan olajozzuk, majd 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.

A Nutriversum termékeket itt tudod beszerezni – HASZNÁLD A MONA10 KUPONKÓDOT A KEDVEZMÉNYÉRT ) katt ide