Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Mexikói „lapkenyér” (glutén,tej,tojás,cukor,szója,élesztőmentes,vegán)

Hozzávalók:

Tészta:

12,5 dkg barna rizsliszt

10 dkg köles liszt

10 dkg tápióka keményítő

2 dkg útifűmaghéj

3,7 dl víz

ízlés szerint zöldfűszerek

6 g sütőpor

1 ek citromlé

Tetejére:

1 üveg Primavika mexikói pástétom

40 dkg vegyes zöldség keverék

15 dkg Vege on the table cheddar ízű tömb – reszelve

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és összedolgozzuk.

Egy 18×23 – as formát sütőpapírral kibélelünk, majd a tésztát beletesszük, elegyengetjük.

Majd megkenjük a mexikói pástétommal, rászórjuk a zöldségeket, megszórjuk a reszelt sajttal.

Majd 180 fokon kb. 30-40 perc alatt megsütjük.

A Primavika mexikói pástétom és a Vege on the table cheddar ízű tömb megtalálod a Naturfitt webáruházban KATT IDE

Exit mobile version