Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Tekert „zsemle” (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

30 dkg It’s us Míklos Universal mix liszt – itt találod – KATT IDE

7 g porélesztő – itt találod – KATT IDE

6 g útifűmaghéj – itt találod – KATT IDE

1 dkg gluténmentes sörélesztőpehely – itt találod – KATT IDE

2 dl víz

7,5 dkg növényi tejföl

2 kk só

1 ek olaj

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a formázáshoz – itt találod – KATT IDE

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük.

Majd bele dolgozzuk a növényi tejfölt,majd a vizet. Végül hozzáadjuk az olajat és alaposan kidolgozzuk, hogy a tál falától váljon el a tészta.

Meleg helyen kelesztjük 40 percet.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, hat részre osztjuk.

Mindegyiket kisodorjuk.

Majd 2 darabot a kisodort tésztából egymásba csavarunk, és két végét összenyomjuk, kerek formát kapjunk.

Majd a maradék tésztával is ezt csináljuk, így kapunk 3 darab tekert „zsemlét”.

Meleg helyen megint ismét kelesztjük kb. 40 percet, majd olajjal vékonyan lekenjük.

180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.

Az alapanyagokat itt találod – Kamrashop.hu – KATT IDE

Exit mobile version