Hozzávalók:
30 dkg It’s us Míklos Universal mix liszt – itt találod – KATT IDE
7 g porélesztő – itt találod – KATT IDE
6 g útifűmaghéj – itt találod – KATT IDE
1 dkg gluténmentes sörélesztőpehely – itt találod – KATT IDE
2 dl víz
7,5 dkg növényi tejföl
2 kk só
1 ek olaj
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a formázáshoz – itt találod – KATT IDE
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük.
Majd bele dolgozzuk a növényi tejfölt,majd a vizet. Végül hozzáadjuk az olajat és alaposan kidolgozzuk, hogy a tál falától váljon el a tészta.
Meleg helyen kelesztjük 40 percet.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, hat részre osztjuk.
Mindegyiket kisodorjuk.
Majd 2 darabot a kisodort tésztából egymásba csavarunk, és két végét összenyomjuk, kerek formát kapjunk.
Majd a maradék tésztával is ezt csináljuk, így kapunk 3 darab tekert „zsemlét”.
Meleg helyen megint ismét kelesztjük kb. 40 percet, majd olajjal vékonyan lekenjük.
180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
![295620701-1502460546855501-2308326378407548237-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/07/295620701-1502460546855501-2308326378407548237-n.jpg)
![295241516-1478701322569417-4635817422724132261-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/07/295241516-1478701322569417-4635817422724132261-n.jpg)
![295426593-454207326593707-3966398762009158320-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/07/295426593-454207326593707-3966398762009158320-n.jpg)
![295217060-767847874559735-2501433607452624842-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/07/295217060-767847874559735-2501433607452624842-n.jpg)
![295024545-2240664012777788-2511470179108305133-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/07/295024545-2240664012777788-2511470179108305133-n.jpg)
![294694451-2996989353939174-5165074552004936453-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/07/294694451-2996989353939174-5165074552004936453-n.jpg)