Hozzávalók:
Tészta:
15 dkg barna rizsliszt – ITT TALÁLOD – KATT IDE
5 dkg köles liszt – ITT TALÁLOD – KATT IDE
5 dkg tápióka keményítő
4 dkg útifűmaghéj – ITT TALÁLOD – KATT IDE
2 dkg holland kakaópor – ITT TALÁLOD – KATT IDE
7 g sütőpor – ITT TALÁLOD – KATT IDE
4 dkg édesítő (1:4) – ITT TALÁLOD – KATT IDE
2,5 dl növényi tej – ITT TALÁLOD – KATT IDE
1 ek citromlé
Köles túró:
12,5 dkg köles
4 dl növényi tej – ITT TALÁLOD – KATT IDE
ízlés szerint édesítő – ITT TALÁLOD – KATT IDE
2 ek citromlé
Krémhez még:
3 dl növényi tejszín – cukormentes
10 dkg cukormentes aszalt barack – aprítva
ízlés szerint édesítő – ITT TALÁLOD – KATT IDE
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk.
Hagyjuk állni 5-10 percet.
Majd 3 részre osztjuk, mindegyik lapot kinyújtjuk 18×18 – as formára, majd 180 fokon sütőpapíros tepsin megsütjük kb. 10-15 perc alatt.
A kölest alaposan átmossuk, majd az összes alapanyaggal együtt megfőzzük. Megvárjuk míg kihűl.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kölest, aprított aszalt barackot és édesítőt, majd tovább verjük.
Majd a formába tesszük az egyik lapot, rá a krém egyik fele, majd jön a következő lap és a krém másik fele, végül az utolsó lap.
Hűtőben 3-4 órát pihentessük , majd tálaljuk.
Az alapanyagokat egy helyről, a Kamrashop.hu oldalról be tudod szerezni – ITT TALÁLOD – KATT IDE