Hozzávalók:

Tészta:

15 dkg barna rizsliszt – ITT TALÁLOD – KATT IDE

5 dkg köles liszt – ITT TALÁLOD – KATT IDE

5 dkg tápióka keményítő

4 dkg útifűmaghéj – ITT TALÁLOD – KATT IDE

2 dkg holland kakaópor – ITT TALÁLOD – KATT IDE

7 g sütőpor – ITT TALÁLOD – KATT IDE

4 dkg édesítő (1:4) – ITT TALÁLOD – KATT IDE

2,5 dl növényi tej – ITT TALÁLOD – KATT IDE

1 ek citromlé

Köles túró:

12,5 dkg köles

4 dl növényi tej – ITT TALÁLOD – KATT IDE

ízlés szerint édesítő – ITT TALÁLOD – KATT IDE

2 ek citromlé

Krémhez még:

3 dl növényi tejszín – cukormentes

10 dkg cukormentes aszalt barack – aprítva

ízlés szerint édesítő – ITT TALÁLOD – KATT IDE

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk.

Hagyjuk állni 5-10 percet.

Majd 3 részre osztjuk, mindegyik lapot kinyújtjuk 18×18 – as formára, majd 180 fokon sütőpapíros tepsin megsütjük kb. 10-15 perc alatt.

A kölest alaposan átmossuk, majd az összes alapanyaggal együtt megfőzzük. Megvárjuk míg kihűl.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kölest, aprított aszalt barackot és édesítőt, majd tovább verjük.

Majd a formába tesszük az egyik lapot, rá a krém egyik fele, majd jön a következő lap és a krém másik fele, végül az utolsó lap.

Hűtőben 3-4 órát pihentessük , majd tálaljuk.

Az alapanyagokat egy helyről, a Kamrashop.hu oldalról be tudod szerezni – ITT TALÁLOD – KATT IDE