Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Puncs szelet – másképp (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

Piskóta:
50 dkg Bake Free piskóta – muffin lisztkeverék – KATT IDE – ITT TALÁLOD

8 dkg édesítő (1:4)- KATT IDE – ITT TALÁLOD

7 dl növényi tej – KATT IDE – ITT TALÁLOD

Krém:

8 dkg puncs pudingpor

4 dl növényi tej – KATT IDE – ITT TALÁLOD

ízlés szerint édesítő (1-4) – KATT IDE – ITT TALÁLOD

3 dl növényi tejszín – cukormentes – felverhető

Töltelékhez:

45 dkg cukormentes baracklekvár

10 dkg holland kakaópor – KATT IDE – ITT TALÁLOD

3-4 ek rumaroma

+ ízlés szerint édesítő, ha szükséges – KATT IDE – ITT TALÁLOD

Elkészítés:

A piskóta alapanyagait alaposan elkeverjük, majd egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a masszát.

180 fokon kb. 40-45 perc alatt megsütjük.

A pudingot megfőzzük, hagyjuk kihűlni.

A tejszínt felverjük, majd ha kihűlt a puding , akkor összedolgozzuk vele.

A piskóta, ha elkészült és kihűlt, akkor az egyik oldaláról az egyharmad részét levágjuk ( a maradék piskóta 18×18-as forma lesz).

A levágott piskótát egy tálba morzsoljuk, majd a töltelék alapanyagaival alaposan összedolgozzuk.

A 18×18 – as formánkat folpackkal kibéleljük.

A nagyobb piskótát kettévágjuk.

Az egyik lapot betesszük a formába, erre jön a habos puding fele, majd a töltelék, majd a habos puding másik fele, majd a piskóta teteje.

5-6 órát hagyjuk összeállni, majd fogyasztható.

Az alapanyagokat a Kamrashop.hu webshopból szereztem be – ITT TALÁLOD – KATT IDE

Exit mobile version