Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Réteges almás sütemény (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

35 dkg Bake free piskóta – muffin lisztkeverék – KATT IDE  – ITT TALÁLOD

4 dkg édesítő (1:4) – KATT IDE – ITT TALÁLOD

2 ek vanília aroma

4,5 dl növényi tej – KATT IDE – ITT TALÁLOD

+ 2 db alma

+ 2 ek rumarom

+ édesítő

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, majd vékony cikkekre vágjuk.

Egy tálba tesszük, hozzáadunk ízlés szerint édesítőt és a rumaromát, elkeverjük vele.

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a növényi tejet és alaposan kikeverjük.

Majd egy 18 cm – es tortaformát vékonyan kiolajozunk, majd a piskóta tészta harmadát beletesszük, majd erre jön az almaszeletek egy harmada, majd ismét piskóta tészta, elegyengetjük, majd az alma szeletek, végül a maradék piskóta tészta, és a tetejére a maradék almaszeletek.

180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. (tűpróba!)

Az alapanyagokat a Kamrashop.hu webáruházból szereztem be – KATT IDE – ITT TALÁLOD

Exit mobile version