Hozzávalók:
Piskóta:
20 dkg barna rizsliszt
5 dkg köles liszt
10 dkg tápióka keményítő
3 dkg útifűmaghéj
4 dl víz
2 ek citromlé
4 dkg édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
6,5 dkg kókuszreszelék
Krém:
4 dl bio kókusz tejszínhab – KATT IDE – ITT TALÁLOD
1 dl növényi tejszín – KATT IDE – ITT TALÁLOD
2 ek agavé szirup- KATT IDE – ITT TALÁLOD
5 dkg fehér csokoládé – reszelve- KATT IDE – ITT TALÁLOD
5 dkg kókuszreszelék
(ha szükséges még édesítő )
+ 25 dkg cukormentes ananászkonzerv
+ gyömbéres – mentás rágcsa ( díszítéshez )- KATT IDE – ITT TALÁLOD
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuka nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.
Majd egy sütőpapírral kibélelet 18 cm-es tortaformába tesszük és 180 fokon kb.40 – 45 perc alatt megsütjük.
A krémhez a kókuszhabot és a növényi tejszínt egy tálba tesszük, és egyneművé keverjük kézi habverővel.
Majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és kikeverjük.
Ha megsült és kihűlt a piskóta, akkor kettévágjuk, majd az alsó lapra ananász darabokat teszünk,majd a krém háromnegyede, majd a piskóta teteje, és a krém maradék része.
Majd ananásszal és gyömbéres – mentás rágcsával díszítjük.
Az alapanyagokat a Bio Egészség Webshop oldalról szereztem be – KATT IDE – ITT TALÁLOD