Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Hamis Flódni (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

20 dkg barna rizsliszt – KATT IDE – ITT TALÁLOD

10 dkg köles liszt – KATT IDE – ITT TALÁLOD

15 dkg tápióka keményítő – KATT IDE – ITT TALÁLOD

4 dkg útifűmaghéj – KATT IDE – ITT TALÁLOD

5 dkg édesítő (1:4) – KATT IDE – ITT TALÁLOD

2 dl növényi tejszín – KATT IDE – ITT TALÁLOD

2,5 dl növényi tej – KATT IDE – ITT TALÁLOD

1 cs sütőpor – KATT IDE – ITT TALÁLOD

2 ek citromlé – KATT IDE – ITT TALÁLOD

Töltelék:

4 dl növényi tejszín – KATT IDE – ITT TALÁLOD

18 dkg darált mák + ízlés szerint édesítő – KATT IDE – ITT TALÁLOD

25 dkg szilvalekvár – cukormentes – KATT IDE – ITT TALÁLOD

15 dkg darált dió + ízlés szerint édesítő -KATT IDE – ITT TALÁLOD

5 db közepes alma – megmosva – reszelve – édesítve + adjunk hozzá fahéjat.

+ olaj a kenéshez – KATT IDE – ITT TALÁLOD

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük. Majd hozzá  adjuk a nedves alapanyagokat,és alaposan összedolgozzuk.Hagyjuk 5 percet pihenni, majd 5 részre osztjuk.

Mindegyik tésztát kinyújtjuk egy 18×18 forma méretére, majd 180fokon mindegyik lapot megsütjük kb. 10-12 perc alatt.

A töltelékekhez a tejszínt alaposan felverjük.

4 részre osztjuk.

Az egyik részbe a diót, a másikba a lekvárt, a harmadikba a mákot, majd a negyedikbe az almát (ezt nyomkodjuk ki) keverjük bele.

Ha kész vannak és kihűltek a lapok, akkor rétegezzük.

Először jön egy lap, majd a tejszínes mákos réteg, majd egy lap és a szilvás réteg, majd megint egy lap, és a diós réteg, végül egy lap és az almás réteg és az utolsó lappal lezártjuk.

Hagyjuk összeállni 4-5 órát.

Majd porédesítővel megszórva tálaljuk.

Az alapanyagokat a NaturReform webáruházból szereztem be – KATT IDE – ITT TALÁLOD

Exit mobile version