Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Spenótos – sajtos pogácsa ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

15 dkg barna rizsliszt

5 dkg köles liszt

10 dkg tápióka keményítő

2,5 dkg útifűmaghéj

1 dkg Viva Natura spenót por – KATT IDE – ITT TALÁLOD

1,5 dkg Viva Natura  Univerzális növényi komplex- KATT IDE – ITT TALÁLOD

1,5 dkg Viva Natura inaktív sörélesztőpehely- KATT IDE – ITT TALÁLOD

7 g só

1 cs sütőpor

3 dl víz

1 ek citromlé

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ kb. 10 dkg reszelt növényi sajt a tetejére

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, és kinyújtjuk kb. 2 ujjnyi vastagra, majd szaggatjuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük, tetejét vékonyan olajozzuk, majd megszórjuk reszelt növényi sajttal.

180 fokos sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük.

A Viva Natura termékeket – KATT IDE – ITT TALÁLOD

YouTube video player 1
Exit mobile version