Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Meggyes csipkebogyós piskóta ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

20 dkg barna rizsliszt

5,5 dkg köles liszt

10 dkg tápióka keményítő

3 dkg útifűmaghéj

2 dkg Viva Natura Csipkebogyó húspor – KATT IDE – ITT TALÁLOD

3 dkg Viva Natura Univerzális növényi komplex- KATT IDE – ITT TALÁLOD

1 cs sütőpor

5 dkg édesítő (1:4)

3,5 dl víz

1 ek citromlé

30 dkg meggy

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet. Jól kikeverjük.

Egy 20×20 – as formát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a tészta egyik felét, elegyengetjük, majd eloszlatjuk a meggyet rajta. Majd rátesszük a tészta másik felét, eloszlatjuk.

180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

A Viva Natura termékeket itt találod – KATT IDE – ITT TALÁLOD

Exit mobile version