Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Céklás kenyér és céklás kence ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

Kenyér:

25 dkg barna rizsliszt

15 dkg köles liszt

10 dkg tápióka keményítő

5 dkg útifűmaghéj őrlemény

2 dkg Viva Natura Inaktívált sörélesztő por

2 dkg Viva Natura cékla por

2 dkg Viva Natura Univerzális növényi komplex

1 cs sütőpor

2 ek citromlé

8 dl víz

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a formázáshoz

Céklás kence:

20 dkg Csicseriborsó – pépesítve

2 dkg Viva Natura Inaktívált sörélesztő por

10 dkg növényi joghurt

2 dkg Viva Natura cékla por

ízlés szerint só

Elkészítés:

A Kenyérhez a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kidolgozzuk.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk a tésztát, tenyerünkkel lenyomkodjuk,majd feltekerjük és kenyeret formázunk belőle.

Sütőpapíros tepsire tesszük, tetejét olajjal vékonyan lekenjük, majd bevagdossuk.

180 fokos sütőben kb. 50-55 perc alatt megsütjük.

A céklás kencéhez az alapanyagokat egy tálban alaposan kikeverjük.

Majd ha megsült, és meghűlt a kenyér, akkor tálaljuk.

A Viva Natura termékeket itt tudod beszerezni – KATT IDE

Exit mobile version