Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Citromos „túrós” mazsolás batyu (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:
5 dkg Quinoa liszt
5 dkg barna rizsliszt
5 dkg tápióka keményítő
3,75 dkg útifűmaghéj
6,25 dkg bambuszrost liszt
5 dkg édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
4,5 dl víz
1,5 ek citromlé
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Töltelék:
30 dkg köles túró
4-5 ek citromlé
ízlés szerint édesítő
10 dkg mazsola
1-2 ek útifűmaghéj
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk.
Majd kockákra vágjuk és mindegyikbe teszünk a köleses töltelékből.
Majd oldalait ráhajtjuk, középen összecsípjük.
Sűtőpapíros tepsire tesszük őket.
Olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version