Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg barna rizsliszt
20 dkg tápka keményítő
6,5 dkg köles liszt
3 dkg útifűmaghéj őrlemény
5 dkg édesítő ( 1:4 )
1 cs sütőpor
10 dkg növényi margarin
4 dl víz
2 ek citromlé
Töltelék:
20 dkg málna
ízlés szerint édesítő
60 dkg főtt köles ( növényi tejben főtt, édesített )
1-2 ek növényi tejszín
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd a vizet és a citromlevet. 5-10 percet félre tesszük.
Majd szilikon lapon átdolgozzuk a tésztát, sütőpapírra tesszük és kinyújtjuk kör alakba.
A kölest kikeverjük a növényi tejszínnel, majd a tészta közepére tesszük és elegyengetjük úgy, hogy a tészta szélén kb 2,5 ujjnyi rész maradjon. Majd erre rátesszük az előzőleg beízesített málnát. Majd a széleket ráhatjuk. Olajjal vékonyan lekenjük a szélét, majd 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.