Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Málnás – köleses galette ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

Tészta:

20 dkg barna rizsliszt

20 dkg tápka keményítő

6,5 dkg köles liszt

3 dkg útifűmaghéj őrlemény

5 dkg édesítő ( 1:4 )

1 cs sütőpor

10 dkg növényi margarin

4 dl víz

2 ek citromlé

Töltelék:

20 dkg málna

ízlés szerint édesítő

60 dkg főtt köles ( növényi tejben főtt, édesített )

1-2 ek növényi tejszín

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd a vizet és a citromlevet. 5-10 percet félre tesszük.

Majd szilikon lapon átdolgozzuk a tésztát, sütőpapírra tesszük és kinyújtjuk kör alakba.

A kölest kikeverjük a növényi tejszínnel, majd a tészta közepére tesszük és elegyengetjük úgy, hogy a tészta szélén kb 2,5 ujjnyi rész maradjon. Majd erre rátesszük az előzőleg beízesített málnát. Majd a széleket ráhatjuk. Olajjal vékonyan lekenjük a szélét, majd 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version