Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg barna rizsliszt
20 dkg tápióka keményítő
3 dkg útifűmaghéj őrlemény
5 dkg édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
10 dkg növényi margarin
2 dl víz
1 ek citromlé
Töltelék:
20 dkg szilva
80 dkg főtt köles ( 20 dkg köles alaposan átmosva, 8 dl növényi tejben, ízlés szerint édesítővel megfőzve )
fahéj
3-4 ek növényi tejszín
ízlés szerint édesítő
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd a vizet és a citromlevet.
A töltelékhez a szilvát édesítővel és fahéjjal összekeverjük.
A kölest a tejszínnel elkeverjük.
A tésztát barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, a háromnegyed részét kinyújtjuk kerek formára, majd egy vékonyan kiolajozott pite formába beletesszük, alját megszúrkáljuk.
A köleskrémet beleegyengetjük, majd ebbe a szilvát belenyomkodjuk.
A maradék tésztát kinyújtjuk, felcsíkozzuk, és a pite tetejére rakosgatjuk, majd vékonyan olajjal lekenjük.
180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.