Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Burgonyás – sajtos tekercs ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:
27,5 dkg MedHusa Great kenyérliszt – KATT IDE – ITT TALÁLOD
15 dkg MedHusa Great gluténmentes prémium zabpehely – KATT IDE – ITT TALÁLOD
10 dkg burgonyapehely
3 dkg gluténmentes sörélesztópehely
1 cs sütőpor
15 dkg margarin
5 dl víz
2 dkg só
10 dkg növényi sajt – reszelve
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ 10 dkg növényi sajt – reszelve a tetejére
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a növényi sajtot és a margarint, jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan kidolgozzuk.
Barna rizslisztes lapra tesszük a tésztát, átdolgozzuk, majd kinyújtjuk, és feltekerjük.
Felvagdossuk csigákra, majd sütőpapíros tepsire tesszük őket, tenyerünkkel lenyomkodjuk, majd lekenjük vékonyan olajjal őket és megszórjuk a növényi sajttal.
180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

A Medhusa Great termékeket itt találod – KATT IDE

Exit mobile version