Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Zabpelyhes kifli ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:
20 dkg Medhusa Great gluténmentes kenyérliszt – KATT IDE – ITT TALÁLOD 
10 dkg Medhusa Great gluténmentes prémium zabpehely – KATT IDE – ITT TALÁLOD 
10 dkg Medhusa Great gluténmentes zabpehelyliszt- KATT IDE – ITT TALÁLOD 
2,7 dkg útifűmaghéj
2,2 dkg só
1 cs porélesztő
6 dl víz
+ olaj a kenéshez
+ Medhusa Great gluténmentes prémium zabpehely a szóráshoz
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól kidolgozzuk. Egy órát meleg helyen kelesztjük.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk kör alakba.
Hat cikkre vágjuk, majd szélesebb részétől feltekerjük.
Sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, megszórjuk zabpehellyel, majd 180 fokos sütőben kb. 40 – 45 perc alatt megsütjük.

A MedHusa Great termékeit itt találod – KATT IDE – ITT TALÁLOD 

Exit mobile version