Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Zabos – köleses szelet ( glutén,tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:
40 dkg MedHusa Great Gluténmentes prémium zabpehely – KATT IDE – ITT TALÁLOD
5 dkg édesítő ( 1:4 ) – porrá őrölve
20 dkg margarin
10 dkg holland kakaópor
kb. 0,6 dl növényi tejszín
Töltelék:
20 dkg köles
4 dl növényi tejszín
4 dl növényi tej
2 ek citromlé
2 ek vanília aroma
ízlés szerint porédesítő
10 dkg margarin
+ 10 dkg gluténmentes – cukormentes – vegán csokoládé – olvasztva
Elkészítés:
Az alaphoz az összes alapanyagot egy tálba tesszük és alaposan összedolgozzuk.
30 percre tegyük a hütőbe.
A töltelékhez a kölest a növényi tejjel, növényi tejszínnel és éesítővel megfőzzük.
Majd belekeverjük a vanília aromát és a margarint, majd hagyjuk kihűlni.
A zabos masszánkat két részre osztjuk.
Egy formát kibélelünk sütőpapírral ( vagy folpackal ), majd a massza egyik felét belenyomkodjuk. Erre rátesszük a tölteléket, elegyengetjük, majd eloszlatjuk rajta a massza másik felét ( lehet rámorzsolni, vagy esetleg kinyújtva rátenni ), majd olvasztott csokival borítjuk.
Hagyjuk egy éjjelt, hogy jól összeálljon.

A MedHusa Great termékeket itt találod – KATT IDE – ITT TALÁLOD

Exit mobile version