Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Zabpelyhes kakaós csiga ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:
20 dkg MedHusa Great gluténmentes kenyérliszt – KATT IDE – ITT TALÁLOD
22,5 dkg MedHusa Great gluténmentes prémium zabpehely- KATT IDE – ITT TALÁLOD
4 dkg édesítő (1:4)
8 g porélesztő
10 dkg puha margarin
2 dl növényi tej
Töltelék:
12,5 dkg holland kakaópor
ízlés szerint édesítő
kb. 0,5 dl növényi tej
+ olaj a kenéshez
+ MedHusa Great gluténmentes kenyérliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejet.
Meleg helyen pihentetjük 45 percet.
Majd lisztes lapon kinyújtjuk.
A töltelék alapanyagait kikeverjük, megkenjük vele a tésztát, feltekerjük, majd felvagdossuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, tetejüket lekenjük vékonyan olajjal, majd 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

A MedHusa Great termékeket – KATT IDE – ITT TALÁLOD

Exit mobile version