Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Zabpelyhes fánk ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:
12,5 dkg MedHusa Great gluténmentes prémium zabpehely – KATT IDE – ITT TALÁLOD 
12,5 dkg MedHusa Great gluténmentes zabpehelyliszt – KATT IDE – ITT TALÁLOD 
5 g sütőpor
4 dkg édesítő (1:4)
1 ek citromlé
2 dkg útifűmaghéj őrlemény
kb. 1,9 dl víz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól összedolgozzuk.
Egy szilikon fánk formát, vagy tepsis fánk formát veszünk elő ( a tepsis formát vékonyan olajozzuk ki ).
Majd adagoljuk bele a masszát – lehet kézzel is formázni.
Majd 180 fokos sütőben kb. 20 – 25 perc alatt süssük meg.

A MedHusa Great termékekért – KATT IDE – ITT TALÁLOD 

Exit mobile version