Hozzávalók:
Piskóta:
15 dkg barna rizsliszt
7,5 dkg Grapoila lenmagliszt – KATT IDE – ITT TALÁLOD – HASZNÁLD A MONAKONYHAJA KUPONKÓDOT A KEDVEZMÉNYÉRT
2,5 dkg útifűmaghéj
3 dkg holland kakaópor
5 dkg édesítő (1:4)
7 g sütőpor
3,25 dl víz
1 kk citromlé
Krém:
20 dkg növényi mascarpone
ízlés szerint porédesítő
5 dkg margarin
1 kk vanília aroma
+ 20 dkg eper – nekem fagyasztott volt + édesítő + kb. 1 ek útifűmaghéj
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat.
Jól kikeverjük, majd egy 21×21 . es sütőpapírral kibélelt formába egyengetjük és 180 fokos kb. 35 perc alatt megsütjük.
Az epret kiolvasztjuk, majd ízlés szerint édesítőt keverünk hozzá, majd pedig az útifűmaghéjat.
A krémhez a mascarponét, margarint porédesítőt, vanília aromát egy tálba tesszük és kézi robotgéppel kikeverjük.
Ha megsült és meghűlt a piskóta, akkor kettévágjuk.
A krém háromnegyed részével megkenjük, erre jön az epres keverék, majd rátesszük a piskóta tetejét, és a maradék krémmel bevonjuk.