Hozzávalók:
45 dkg Mester család süteményliszt
25 dkg Glutenix Alba Mix
1 cs porélesztő
30 dkg margarin
15 g Orgran tojáspótló
4,5 dl rizstej
3 ek édesítő (1:4) (ITT)
+ rizsliszt a nyújtáshoz
+ 20 dkg mák
+ 50 dkg darált dió
+ édesítő
+ 2 db alma
+ fahéj
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal.
Hozzáadjuk a rizstejet, alaposan összedolgozzuk, majd egy órát meleg helyen kelesztjük.
Majd 3 részre osztjuk, kinyújtjuk rizslisztes lapon, az egyikbe édesítős mák kerül (egy kis rizstejszínnel keverjük ki), a másodikba 25 dkg dió édesítve, a harmadikba dió,édesítő,fahéj és reszelt alma keveréke.
Két oldalát behajtjuk, majd feltekerjük.
Olajjal lekenjük, majd kb. 35 perc alatt 180 fokon megsütjük.