Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Bejgli 2019 (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

45 dkg Mester család süteményliszt

25 dkg Glutenix Alba Mix

1 cs porélesztő

30 dkg margarin

15 g Orgran tojáspótló

4,5 dl rizstej

3 ek édesítő (1:4) (ITT)

+ rizsliszt a nyújtáshoz

+ 20 dkg mák

+ 50 dkg darált dió

+ édesítő

+ 2 db alma

+ fahéj

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal.

Hozzáadjuk a rizstejet, alaposan összedolgozzuk, majd egy órát meleg helyen kelesztjük.

Majd 3 részre osztjuk, kinyújtjuk rizslisztes lapon, az egyikbe édesítős mák kerül (egy kis rizstejszínnel keverjük ki), a másodikba 25 dkg dió édesítve, a harmadikba dió,édesítő,fahéj és reszelt alma keveréke.

Két oldalát behajtjuk, majd feltekerjük.

Olajjal lekenjük, majd kb. 35 perc alatt 180 fokon megsütjük.

Exit mobile version