Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Kókuszgolyó piskótából (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

Piskóta:

5 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

4 dkg Naturbit köles liszt

2 dkg tápióka keményítő

0,5 dkg útifűmaghéj

0,5 dkg Útifűmaghéj őrlemény

2 dkg holland kakaópor

1 cs sütőpor

3 ek édesítő (1:4)

1,5 dl kókusztej

2 ek citromlé

+ 1,5 dl Schlagfix natúr növényi tejszín

+ 2 ek rumaroma

+ 10 dkg olvasztott mentes csokoládé ( Mester diabetikus étbevonó)

+ kókuszreszelék a forgatáshoz

Elkészítés:

A piskóta alapanyagait kikeverjük, majd 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

Ha megsült, és kihűlt, akkor összemorzsoljuk, majd a kókuszreszeléken kívül az összes többi alapanyaggal együtt összegyúrjuk.

Majd golyókat formázunk belőle és kókuszreszelékbe forgatjuk.

Exit mobile version