Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Burgonyás kenyér (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

40 dkg főtt, áttört burgonya

2 kk só

1 cs porélesztő

50 dkg Mester házi kenyérliszt

1 ek útifűmaghéj

5 dl víz

2 ek olaj

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A burgonyát és a száraz alapanyagokat összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a vizet, alaposan gyórjuk ki.

Majd adjuk hozzá az olajat, és dolgozzuk össze.

Sütőpapírral bélelt nagyobb kenyérformába tesszük, tetejét olajjal lekenjük, majd bevagdossuk.

50 fokos sütőben 1 órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 60 perc alatt megsütjük. Majd vegyük ki a formából és kb. 5-10 percet süssük még.

Mester család termékek itt:

www.mestercsalad.hu

Exit mobile version