Hozzávalók:
40 dkg főtt, áttört burgonya
2 kk só
1 cs porélesztő
50 dkg Mester házi kenyérliszt
1 ek útifűmaghéj
5 dl víz
2 ek olaj
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A burgonyát és a száraz alapanyagokat összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a vizet, alaposan gyórjuk ki.
Majd adjuk hozzá az olajat, és dolgozzuk össze.
Sütőpapírral bélelt nagyobb kenyérformába tesszük, tetejét olajjal lekenjük, majd bevagdossuk.
50 fokos sütőben 1 órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 60 perc alatt megsütjük. Majd vegyük ki a formából és kb. 5-10 percet süssük még.
Mester család termékek itt:
www.mestercsalad.hu
![252762960-314851657133243-7496495376977389490-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/11/252762960-314851657133243-7496495376977389490-n.jpg)
![254351034-1250385072127938-5626494858765483178-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/11/254351034-1250385072127938-5626494858765483178-n.jpg)
![254779783-856888545014687-7990483954058116853-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/11/254779783-856888545014687-7990483954058116853-n.jpg)
![255285253-490924088746864-7760542467863243400-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/11/255285253-490924088746864-7760542467863243400-n.jpg)
![256739605-1035094564000108-3338314094277652832-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/11/256739605-1035094564000108-3338314094277652832-n.jpg)
![257536471-432837125178631-2553976469656794414-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/11/257536471-432837125178631-2553976469656794414-n.jpg)