Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Csokis csíkos kalács (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

20 dkg Mester kelt tészta liszt

20 Mester házi kenyérliszt

5 dkg Mester süteményliszt

1 cs porélesztő

4 dkg édesítő (1:4)

5 dkg margarin

1 dl növényi tejszín

kb. 3 dl víz

+ 1,5 ek holland kakaópor

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint.

Hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól összedolgozzuk.

Majd a tésztát két részre osztjuk, és az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport.

Majd lisztes lapon mind a két részt alaposan átgyúrjuk, majd külön-külön egyforma méretűre kinyújtjuk.

Majd a fehér tésztára tesszük a kakaós tésztalapot, és feltekerjük..

Középen hosszában bevágjuk, majd egymásba csavarjuk.

Sütőpapírral kibélelt (vagy vékonyan kiolajozott ) kenyér fomába tesszük.

Vékonyan leolajozzuk, majd 50 fokon kb. 50 percet kelesztjük, majd 180 fokon kb. 40 – 45 perc alatt megsütjük.

Mester család termékek itt:

https://www.mestercsalad.hu/

Exit mobile version