Hozzávalók:
20 dkg Mester kelt tészta liszt
20 Mester házi kenyérliszt
5 dkg Mester süteményliszt
1 cs porélesztő
4 dkg édesítő (1:4)
5 dkg margarin
1 dl növényi tejszín
kb. 3 dl víz
+ 1,5 ek holland kakaópor
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint.
Hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól összedolgozzuk.
Majd a tésztát két részre osztjuk, és az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport.
Majd lisztes lapon mind a két részt alaposan átgyúrjuk, majd külön-külön egyforma méretűre kinyújtjuk.
Majd a fehér tésztára tesszük a kakaós tésztalapot, és feltekerjük..
Középen hosszában bevágjuk, majd egymásba csavarjuk.
Sütőpapírral kibélelt (vagy vékonyan kiolajozott ) kenyér fomába tesszük.
Vékonyan leolajozzuk, majd 50 fokon kb. 50 percet kelesztjük, majd 180 fokon kb. 40 – 45 perc alatt megsütjük.
Mester család termékek itt:
![272839174-468047821431251-9205852629265508253-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/02/272839174-468047821431251-9205852629265508253-n.jpg)
![272469362-978683262788534-7395385428981870451-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/02/272469362-978683262788534-7395385428981870451-n.jpg)
![272249139-460681495781771-7724449424628202619-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/02/272249139-460681495781771-7724449424628202619-n.jpg)
![272119367-636407004278658-5331647977529117045-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/02/272119367-636407004278658-5331647977529117045-n.jpg)
![272104290-349927296730735-6732366109050107068-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/02/272104290-349927296730735-6732366109050107068-n.jpg)