Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Lekváros – köles túrós szelet (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

Tészta:

40 dkg Mester család süteményliszt

1 cs sütőpor

6 dkg édesítő (1:4)

12,5 dkg margarin

2 dl növényi tej

Töltelék:

50 dkg főtt köles (ez 12,5 dkg szárazon – 4x-es növényi tejben főzzük meg )

25 dkg cukormentes baracklekvár

1 – 1,5 dl növényi tejszín

2 ek citromlé

ízlés szerint édesítő

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzá dolgozzuk a margarint, végül a növényi tejet.

A töltelékhez a lekváron kívül kikeverünk mindent.

4 részre osztjuk a tésztát.

Majd mindegyik lapot kinyújtjuk 18×18 – as formára (ekkora a forma amiben sütjük).

A formát sütőpapírral kibéleljük, majd az első lapot beletesszük, alját megszúrkáljuk.

Megkenjük baracklekvárral, majd jön a töltelék 1/3 – a, majd a következő lap, ezt is megszúrkáluk, majd lekvár, töltelék, ismét egy lap, megszúrkáljuk, lekvár és a töltelék maradék része,majd az utolsó lap, ezt is szúrkáljuk meg.

Majd 180 fokon kb. 40-45 perc alatt megsütjük.

A Mester család termékeket itt találod – KATT IDE

Exit mobile version