Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Vaníliás-habos bagett torta (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

Bagettekhez (3 db )

20 dkg Mester család Házi kenyérliszt

0,5 dl növényi tejszín – natúr

1 dl növényi tej

0,5 cs porélesztő

2 ek édesítő (1:4)

5 dkg margarin

+ növényi tejszín – natúr a kenéshez

+ édesítő a szóráshoz

Vaníliás réteg:

3 dl növényi tejszín

2 dl növényi tej

2 cs vaníliás pudingpor

ízlés szerint édesítő

Tejszínes réteg:

3 dl növényi tejszín- felverhető – natúr

ízlés szerint édesítő

A bagett alap ízesítéséhez:

2 ek Mester család holland kakaópor

1,5 dl növényi tej

Mester család mazsola

Mester család gyalult mandula

ízlés szerint édesítő (ha szükséges)

Tetejére díszítésnek:

Mester család mazsola

Mester család gyalult mandula

Mester család holland kakaópor

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzá dolgozzuk a margarint.

Végül hozzá adjuk a növényi tejet és növényi tejszínt, majd alaposan összedolgozzuk.

Egy sütőpapíros tepsire 3 db bagettet formázunk a tésztából nedves kézzel, majd lekenjük növényi tejszínnel és megszórjuk édesítővel.

50 fokon kb. 50 percig kelesztjük, majd 180 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

Ha kihűltek a bagettek, felkarikázzuk.

Egy tálba tesszük, lelocsoljuk a növényi tejjel, hozzáadjuk a kakaóport, és alaposan megforgatjuk benne.

Majd egy 18 cm – es torta formát sütőpapírral kibélelünk és az átforgatott bagetteket beletesszük, megszórjuk a mandulával és mazsolával ízlés szerint, lenyomkodjuk, hogy egyenletes legyen a teteje. Majd 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.

A vaníliás réteghez az alapanyagokat kikeverjük, majd sűrűre főzzük.

Ha megsült a bagett alap, akkor a pudingos réteget rátesszük.

Megvárjuk míg kihűl és a felvert tejszín jön a tetejére,majd díszítjük.

A Mester Család termékeket itt tudod beszerezni – KATT IDE

Exit mobile version