Hozzávalók:
Bagettek:
11,5 dkg Barna rizsliszt
15 dkg köles liszt
10 dkg tápióka keményítő
4 dkg útifűmaghéj
2 dkg gluténmentes sörélesztőpehely
1-2 kk só
1 cs sütőpor
2 ek citromlé
kb. 4,8 dl víz
+ olaj a kenéshez
Amit beleteszünk:
gluténmentes vegán virsli
35 dkg ChefGomba – csiperke
35 dkg ChefGomba – laska
vegyes saláta
+ ízlés szerint fűszerek
+ olaj
+ só
+ mustár
Elkészítés:
A kiflikhez a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk.
Hagyjuk pihenni 10 percet.
Majd kis bagetteket formázunk ( 4-5 db – attól függ mekkorát szeretnénk ).
Sütőpapíros tepsire tesszük őket, olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokon kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
A gombákat megpucoljuk, feldaraboljuk apróra, majd olajon megpirítjuk, közben sózzuk és ízlés szerint fűszerezzük.
A virsliket megsütjük.
Majd egy – egy bagettet kettévágunk, megtöltjük salátával, gombával, majd a virsli és mustárral fogyasztjuk.