Hozzávalók:
Pita:
22,5 dkg barna rizsliszt
10 dkg köles liszt
10 dkg tápióka keményítő
2 dkg útifűmaghéj
6 g sütőpor
1,5 dkg gluténmentes sörélesztőpehely
4,5 dl víz
2 ek citromlé
+ olaj a kenéshez
Töltelék:
50 dkg ChefGomba – laska
30 dkg ChefGomba – Barna csiperke
3 ek olaj
saláta – ízlés szerint
15 dkg padlizsán
Elkészítés:
A pitához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.
Négy részre osztjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe golyókat formázunk belőlük és tenyerünkkel jól lenyomkodjuk kerek formába, tetejüket vékonyan olajozzuk. 180 fokos sütőben kb. 25-35 perc alatt megsütjük.
A gombákat megmossuk, megpucoljuk, feldaraboljuk.
A padlizsánt megmossuk,feldaraboljuk, majd az olajon a gombával együtt megpirítjuk.
Ha megsültek és kihűltek a piták, akkor a tetejüket levágjuk, majd megtöltjük a salátával, gombás – padlizsános keverékkel.
Tálalhatjuk mustárral, majonézzel vagy bármilyen ízlés szerinti szósszal.