Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Szilvalekváros – csokis croissant ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

20 dkg Mester család házi kenyérliszt

20 dkg Mester család kelt tészta liszt

20 dkg Mester család süteményliszt

1 cs porélesztő

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

15 dkg margarin – puha

4 dl növényi tej

Töltelék:

15 dkg Mester család diabetikus étbevonó – olvasztva

10 dkg cukormentes szilvalekvár

5 dkg Mester család holland kakaópor

ízlés szerint édesítő (ha szükséges)

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd hozzáadjuk a növényi tejet és alaposan kidolgozzuk.

Meleg helyen egy órát kelesztjük.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk a tésztát és kinyújtjuk hosszúkás alakba ( téglalap ).

A töltelék alapanyagait alaposan kikeverjük, majd megkenjük vele a tésztát.

Majd felvágjuk háromszögekre.

A szélesebb felétől feltekerjük, megformázzuk kifli alakra.

Sütőpapíros tepsire tesszük őket és olajjal vékonyan lekenjük.

180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.

A Mester Család termékeket megtalálod itt – KATT IDE

Exit mobile version