Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Puncsos – grízes – túrós meggyes szelet ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:
40 dkg Mester Család süteményliszt
5 dkg Mester család édesítő (1:4)
15 dkg növényi margarin
5 g sütőpor
kb 1,3 dl növényi tej
Töltelék:
20 dkg köles túró
15 dkg Mester család rizsdara
ízlés szerint édesítő
7 dl növényi tej
15 dkg Mester család puncs pudingpor
kb. 20 dkg meggy
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A töltelékhez a rizsdarát, édesítőt, pudingport egy lábasba tesszük, majd összekeverjük. Hozzáadjuk a növényi tejet, majd alaposan kikeverjük, majd súrúre főzzük, végül belekeverjük a köles túrót.
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint, végül a vizet.
Barna rizslisztes lapon alaposan átdolgozzuk a tésztát, majd két egyenlő részre osztjuk.
Mind a két adag tésztát kinyújtjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük az egyiket, erre rátesszük a tölteléket, elegyengetjük, majd rátesszük a meggyet, eloszlatjuk rajta, végül befedjük a másik kinyújtott tésztalappal.
A tetejét olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

A Mester Család termékeit megtalálod itt – KATT IDE

Exit mobile version