Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg barna rizsliszt
5,5 dkg köles liszt
10 dkg tápióka keményítő
4 dkg édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
15 dkg margarin
3,5 dkg útifűmaghéj
2,25 dl víz
Töltelék:
3 db nagyobb alma ( kb. 55 dkg ) megmosva – megpucolva – lereszelve
ízlés szerint édesítő
7 dl növényi tej
15 dkg barna rizsliszt
Elkészítés:
A töltelékhez az összes alapanyagot egy lábasban alaposan kikeverjük, majd sűrűre főzzük.
A tészta száraz alapanyagait egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd hozzáadjuk a vizet és összedolgozzuk.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tészta kicsit több , mint felét, kezünkkel lenyomkodjuk, hogy mindenhova jusson.
Rátesszük a kihűlt tölteléket, majd a tészta maradék részét a tetejére morzsoljuk.
180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük 180 fokon.