Hozzávalók ( 2 db – hoz ):
Zsemle:
17,5 dkg barna rizsliszt
8,5 dkg köles liszt
7,5 dkg tápióka keményítő
2,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
só
3,6 dl víz
1 ek citromlé
Töltelék:
50 dkg ChefGomba – laska gomba
só
ízlés szerint zöldfűszerek
1 ek olaj
1 dl növényi tejszín
+ 10 dkg reszelt növényi sajt a tetejére
+ olaj a zsemle kenéséhez
Elkészítés:
A zsemlékhez a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.
Két részre osztjuk és zsemléket formázunk belőlük.
A ChefGombáról bővebben itt olvashattok – KATT IDE
Tetejüket olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk míg teljesen kihűl.
A gombát megmossuk, apróra vágjuk, majd olajon megpirítjuk.
Ha a zsemle megsült és kihűlt, akkor a tetejét levágjuk, kiszedjük a belsejét.
Ezt egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a gombát, sót, fűszereket, tejszínt és alaposan összedolgozzuk.
Majd a zsemlék belsejébe oszlatjuk.
Tetejére reszelt növényi sajtot teszünk és 180 fokon kb. 10-15 percig sütjük.