Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Szilvalekváros bukta ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:
23 dkg barna rizsliszt
10 dkg köles liszt
10 dkg tápióka keményítő
3 dkg útifűmaghéj őrlemény
5 dkg édesítő (1:4)
4,1 dl víz
1 ek citromlé
1 cs sütőpor
+ kb. 20 dkg cukormentes szilvalekvár
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd alaposan összedolgozzuk.
Barna rizslisztes lapon átgyúrjuk, majd kinyújtjuk.
8db kockára felvágjuk, majd mindegyiknek az egyik szélébe lekvárt teszünk.
Két oldalát picit ráhajtjuk, meg betekerjük, megformázzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd olajjal vékonyan lekenjük.
180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version