Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Fahéjas babka ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:
15 dkg köles liszt
25 dkg barna rizsliszt
15 dkg tápióka keményítő
3 dkg útifűmaghéj
5 dkg édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
3,2 dl víz
2 ek citromlé
Töltelék:
olvasztott margarin a kenéshez
fahéj és édesítő keveréke a szóráshoz
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tészta száraz alapanyagait egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, és kinyújtjuk.
Megkenjük olvasztott margarinnal, majd megszórjuk a fahéjas keverékkel.
Feltekerjük, majd hosszában felvágjuk.
Majd egymásba tekerjük.
Sütőpapírral bélelt kenyérformába tesszük ( az enyén szélesebb forma volt), majd olajjal vékonyan lekenjük.
180 fokos sütőben kb 45-50 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version