Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Lekváros gömbök (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:
12 dkg barna rizsliszt
6,5 dkg tápióka keményítő
10 dkg Quinoa liszt
3 dkg útifűmagháj őrlemény
7 g sütőpor
4 dkg édesítő (1:4)
2 dl víz
1 ek citromlé
+ 20 dkg cukormentes eperlekvár
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagoakt egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk.
16 egyforma kocka méretre vágjuk.
Mindegyikbe lekvárt teszük, majd golyókat formázunk mindegyikből.
Egy 18 cm – es torta formát vékonyan kiolajozunk, majd a golyókat elrendezzük benne.
Tetejüket olajjal vékonyan lekenjük.
Majd 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version