Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Krémes puncsos kocka (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

Piskóta:

20 dkg barna rizsliszt

15 dkg tápióka keményítő

8 dkg gluténmentes puncs pudingpor

5 dkg édesítő (1:4)

3,2 dkg útifűmaghéj őrlemény

4 dl növényi tej

1 ek citromlé

1 cs sütőpor

Krém:

10 dkg növényi margarin

ízlés szerint édesítő

2 ek rumaroma

7 dl növényi tejhelyettesítő

12,5 dkg gluténmentes puncs pudingpor

18 dkg rizsdara

+ 15 dkg gluténmentes, cukormentes, vegán csokoládé – olvasztva

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jó alaposan kikeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, elegyengetjük, majd 18 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

A krémhez a margarinon kívül mindent egy lábasba teszünk, jól elkeverjük, majd sűrűre főzzük, végül belekeverjük a margarint.

Ha meghűlt a piskóta, akkor ketté vágjuk, megtöltjük a krémmel és a csokival borítjuk.

Hagyjuk egy éjjelt, hogy jól összeálljon.

Exit mobile version