Hozzávalók:
15 dkg Mester család házi kenyérliszt
40 dkg Mester család kalács liszt
15 dkg növényi margarin
1,6 dl növényi tejhelyettesítő
6 dkg Mester család édesítő
1 cs porélesztő
Töltelék:
85 dkg alma – reszelve
ízlés szerint fahéj
ízlés szerint szerecsendió
ízlés szerint édesítő
2 ek citromlé
kb. 5 dkg Mester család kenyérmorzsa
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd bele dolgozzuk a margarint, majd a növényi tejhelyettesítőt. Egy órát meleg helyen kelesztjük.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk.
A töltelék alapanyagait alaposan összekeverjük.
A tésztát három egyenlő részre osztjuk, majd kinyújtjuk őket, és a tölteléket elosztjuk benne, majd feltekerjük. A három részt egymásba fonjuk, majd sütőpapírral bélelt kenyérformába tesszük.
Olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.