Hozzávalók:
Piskóta:
20 dkg barna rizsliszt
5 dkg köles liszt
12,5 dkg tápióka keményítő
3 dkg útifűmaghéj
5 dkg édesítő (1:4)
2 ek vanília aroma
1 ek citromlé
1 cs sütőpor
3 dl víz
Krém:
1 cs vaníliás pudingpor
15 dkg barna rizsliszt
2 ek vanília aroma
4 dl növényi tej
ízlés szerint édesítő
2 dl növényi tejszín – cukormentes, felverhető
+ meggy lekvár
+ meggy
+ olvasztott gluténmentes- cukormentes – vegán csokoládé
Elkészítés:
A krémhez a pudingport, barna rizslisztet, édesítőt, vanília aromát, növényi tejet egy lábasban kikeverjük, sűrűre főzzük.
A tejszínből kemény habot verünk, majd ha a vaníliás krém kihűlt, akkor kézi robotgéppel a habhoz keverjük. Tegyük be a hütőbe.
A piskótához a száraz alapanyagkat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük ( tűpróba! ).
Ha megsült és kihűlt a pisköta, akkor kettévágjuk, megkenjük a meggy lekvárral, majd erre jön a krém egyik fele, majd a piskóta, a krém másik fele, erre meggyszemek, majd az olvasztott csoki.
Egy éjjelt hagyjuk a hütőben, hogy jól összeálljon.