Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Vaníliakrémes – meggyes – csokis szelet ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

Piskóta:

20 dkg barna rizsliszt

5 dkg köles liszt

12,5 dkg tápióka keményítő

3 dkg útifűmaghéj

5 dkg édesítő (1:4)

2 ek vanília aroma

1 ek citromlé

1 cs sütőpor

3 dl víz

Krém:

1 cs vaníliás pudingpor

15 dkg barna rizsliszt

2 ek vanília aroma

4 dl növényi tej

ízlés szerint édesítő

2 dl növényi tejszín – cukormentes, felverhető

+ meggy lekvár

+ meggy

+ olvasztott gluténmentes- cukormentes – vegán csokoládé

Elkészítés:

A krémhez a pudingport, barna rizslisztet, édesítőt, vanília aromát, növényi tejet egy lábasban kikeverjük, sűrűre főzzük.

A tejszínből kemény habot verünk, majd ha a vaníliás krém kihűlt, akkor kézi robotgéppel a habhoz keverjük. Tegyük be a hütőbe.

A piskótához a száraz alapanyagkat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük ( tűpróba! ).

Ha megsült és kihűlt a pisköta, akkor kettévágjuk, megkenjük a meggy lekvárral, majd erre jön a krém egyik fele, majd a piskóta, a krém másik fele, erre meggyszemek, majd az olvasztott csoki.

Egy éjjelt hagyjuk a hütőben, hogy jól összeálljon.

Exit mobile version