Hozzávalók:
Piskóta:
15 dkg barna rizsliszt
10 dkg köles liszt
20 tápióka keményítő
4 dkg útifűmaghéj őrlemény
3,8 dl növényi tej
2 ek citromlé
1 cs sütőpor
5 dkg édesítő (1:4)
2 ek vanília aroma
Krém:
2 cs vaníliás pudingpor
20 dkg rizsdara
15 dkg barna rizsliszt
ízlés szerint édesítő
4 dl növényi tej
4 dl növényi tejszín
+ 20 dkg meggy
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan kikeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
A krémhez az alapanyagokat egy lábasban kikeverjük, majd sűrűre főzzük.
Majd belekeverjük a krémbe a meggyet.
Ha megsült és kihűlt a piskóta, akkor kettévágjuk, majd megtöltjük a krémmel.
Hagyjuk hűvös helyen 5-6 órát, míg jól összeáll.