Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Kakaós – kókuszos csiga ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

25 dkg Barna rizsliszt

12 dkg tápióka keményítő

25 dkg köles liszt

4,5 dkg útifűmaghéj

1 cs sütőpor

3,8 dl víz

8,5 dkg puha margarin

4 dkg édesítő ( 1:4)

2 ek citromlé

+ margarin a kenéshez

+ holland kakaópor

+ kókuszreszelék

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat alaposan összekeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd pedig a vizet és a citromlevet.

5 percet pihentetjük.

Majd baran rizslisztes lapon átdolgozzuk, három egyforma részre osztjuk.

Mindegyiket kinyújtjuk, egyformák legyenek.

Mindegyiket vékonyan lekenjük margarinnal.

Az egyik lapot megszórjuk kakaóporral és édesítővel, ráteszünk egy lapot, ezt megszórjuk kókuszreszelékkel és édesítővel, majd a harmadik lapot rátesszük, erre pedig jün kakaópor, kókuszreszelék és édesítő.

Feltekerjük, majd felvagdossuk és sütőpapíros tepsire tesszük a csigákat. Vékonyan olajozzuk, majd 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version