Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg barna rizsliszt
7,5 dkg köles liszt
10 dkg tápióka keményítő
4 dkg útifűmaghéj
4 dkg édesítő (1:4)
5 g sütőpor
3,5 dkg margarin
kb. 3,5 dl növényi tej
Töltelék:
15 dkg köles ( alaposan átmossuk, majd 6 dl növényi tejben, ízlés szerint édesítővel megfőzzük )
5 dkg mák
0,5 dl növényi tejszín
ízlés szerint édesítő – ha szükséges
1 ek vanília aroma
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejet.
Hagyjuk állni 5-10 percet.
A köleshez hozzákeverjük a tejszínt, majd két részre osztjuk.
Az egyikbe a vanília aromát keverjük, a másikba a mákot.
A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tortaformába tesszük, belenyomkodjuk úgy, hogy a szélein is legyen!
Majd elkezdjük rétegezni a köleses krémeket.
Egy evőkanál vaníliás köles, egy evőkanál mákos köles…. így sorban tegyük egymásra, ezáltal lesz „zebra” mintás.
180 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük.