Hozzávalók:
25 dkg Mester család kenyérmix
15 dkg Mester család kalács liszt
10 dkg Mester család szezámmag
1 cs porélesztó
só
15 dkg margarin
3 dkg gluténmentes sörélesztópehely
5 dkg Mester család burgonyapehely
kb. 3 – 3,5 dl víz
+ szezámmag a szóráshoz
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A szezámmagot lepirítjuk, majd ledaráljuk.
Az összes többi száraz alapanyaggal együtt egy tálba tesszük, jól elkeverjük.
Beledolgozzuk a margarint, majd a vizet.
Egy órát meleg helyen kelesztjük.
Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk a tésztát, majd kinyújtjuk kb. 2,5 ujjnyira.
Felvagdossuk rudakra, sütőpapíros tepsire tesszük őket, tetejüket olajjal lekenjük, majd megszórjuk szezámmaggal.
180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.