Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Dubai csoki ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

15 dkg margarin

12,5 dkg gluténmentes rizstészta – cérnametélt

10 dkg gluténmentes – cukormentes – vegán csokoládé

4 dkg gluténmentes – cukormentes – vegán fehér csokoládé

20 dkg gluténmentes – cukormentes – vegán pisztáciakrém

1 ek tahini – gluténmentes – vegán

ízlés szerint porédesítő

kb 1 dl növényi tejszín

A margarint egy serpenyőbe tesszük, felolvasztjuk, majd az előzőleg jól összetört tésztát megpirítjuk rajta.

A csokikat külön – külön felolvasztjuk némi kis növényi tejszínnel.

Egy formát folpackkal kibélelünk, majd a fehér csokival csíkokat húzúnk bele, erre jön a barna színű csoki, majd betesszük a fagyasztóba.

A pirított tésztához keverjük a pisztácia krémet, tahinit, tejszínt ( és ha szükséges, akkor az édesítőt ).

Majd ezt ráegyengetjük a csoki rétegre, majd be is vonjuk a tetejét.

Pár órára tegyük a fagyasztóba, majd fogyasztható.

Exit mobile version