Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Twix ízű szelet ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:
6 db Abonett – fahéj ízű
40 dkg magozott datolya
csipet só
2 ek vanília aroma
kb. 1 dl növényi tejszín
kb. 15-20 dkg gluténmentes – cukormentes – vegán csokoládé
Elkészítés
A datolyát egy éjjelre beáztatjuk.
Másnap pépesítjük botmixerrel, hozzákeverjük a vanília aromát, sót, növényi tejszínt.
Majd egy folpackkal kibélelt tepsibe lerakjuk az abonett szeleteket, megkenjük a datolyás krémmel, jól eloszlatjuk, mindenhova egyenletesen jusson.
Majd a csokoládát felolvasztjuk, majd rákenjük a datolyás rétegre.
Hagyjuk egy éjjelt, hogy összeálljon.
Majd másnap fogyasztható ( jó éles késsel érdemes csíkokra vágni).

Exit mobile version