Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Pudingos bukta ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

15 dkg barna rizsliszt

5 dkg köles liszt

10 dkg tápióka keményítő ( Mester család vagy Its Us )

4 dkg útifűmaghéj

1 ek citromlé

5 g sütőpor

kb. 3 dl víz

Töltelék:

5 dkg gluténmentes csokoládés pudingpor

ízlés szerint édesítő

2,5 dl növényi tej

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A pudingport kikeverjük az édesítővel és a növényi tejjel egy lábasban, majd sűrűre főzzük.

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kidolgozzuk.

Hagyjuk állni kb. 10- 15 percet.

Majd barna rizslisztes lapon alaposan átdolgozzuk, kinyújtjuk, majd 6 részre vágjuk ( kocka alak ).

Megtöltjük őket a pudinggal, majd két szélét ráhajtjuk, majd a másik széléről feltekerjük.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük ( de teljesen jó a kenyérforma – én általában abban szoktam ).

Olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 30 – 35 perc alatt megsütjük.

Bukta receptet itt találsz még tőlem : https://monakonyhaja.hu/?s=bukta

Exit mobile version